Over mijzelf

Ik ben Tessa Peels, geboren in 1980, woonachtig in Waalre met mijn vriend en onze twee kinderen. Ik geniet ervan om in mijn werk nieuwe mensen te ontmoeten en samen uit te zoeken waar iemand nu gelukkig van wordt en hoe we dat kunnen bereiken. Voordat de kinderen geboren waren ben ik samen met mijn vriend de wereld gaan ontdekken. Verre landen bezoeken en daar de mensen en hun cultuur zien en ontmoeten. Ik hoop dat ook met mijn kinderen te kunnen gaan doen als zij wat ouder zijn.

De Kaap

Een van de landen die we hebben bezocht is Zuid-Afrika en we hebben veel gezien van de cultuur en de natuur. Een mooie en symbolische plek op het uiterste puntje van het schiereiland is Kaap de Goede Hoop. In de tijd van de VOC werd dit punt regelmatig aangedaan door schepen. In 1652 werd aan Jan van Riebeeck de opdracht gegeven om aan Kaap de Goede Hoop een verversingsstation in te richten waar de schepen verse voorraden en water konden innemen. Het werd gezien als een baken voor de zeevaart.

Studie

Ik heb mijn studie Nederlands recht in Tilburg succesvol afgerond in 2003 met als afstudeerrichting bestuursrecht. Al tijdens mijn laatste jaar kreeg ik interesse in een andere manier van benaderen van conflicten. Bij mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar “mediation binnen de overheid”. Om mij te specialiseren in het rechtsgebied bij de gemeente heb ik nog een postdoctorale opleiding tot gemeentejurist gevolgd maar vrij snel daarna ben ik me gaan richten op bemiddeling van conflicten binnen de overheid. Hiervoor heb ik de Basisopleiding Mediation gevolgd bij Merlijn Groep. Na een tijd lang bezig te zijn geweest met procedures en mediationvaardigheden ben ik overtuigd geraakt van het inzicht dat in veel situaties een informele aanpak het meeste succes heeft.

Ontwikkeling

Na de geboorte van mijn twee kinderen werd ik me steeds bewuster van mijn patronen en overtuigingen. En hoewel ik zelf een gevoelsmens ben, lag in mijn dagelijks leven de nadruk toch vaak op het verstand en minder op het gevoel. Deze patronen stonden in de weg aan mijn doelen en deze overtuigingen zorgden ervoor dat ik niet optimaal kon genieten! Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2010 van start ben gegaan met diverse coachopleidingen bij Vidarte:

NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, The Linden Boundaries Model training en de opleiding Familieopstellingen.

Doel

Na het succesvol afronden van deze opleidingen ben ik anderen gaan helpen om de balans terug te vinden. Inmiddels ben ik ervaren in het brengen van inzicht in patronen en ben ik gedreven om anderen te helpen om opnieuw richting te geven aan hun leven.

Mail me op info@dekaapadvies.nl of bel 06-25554826